Ana Sayfa / Bilgi MerkeziSık Sorulan Sorular

« Önceki Sayfa / Sonraki Sayfa »

Sık Sorulan Sorular

Sigortacılık hakkında merak ettiğiniz bütün soruların
cevapları “Sigorta Bilgi Merkezi“mizde

Ani ve beklenmedik risklere karşı, önceden ödenen prim karşılığında olası riskin sigorta şirketine transferini kapsayan iki taraflı sözleşmeye sigorta denir.

Meydana gelmesi düşünülen zararların tazmini maksadıyle yapılan çift taraflı bir akit.

Sigorta sözleşmesinin koşullarını içeren ve ispatlayan belge türüdür. Poliçe üzerinde sigorta şirketine ait unvan, adres, sigortalının adı, riskle ilgili bilgiler, prim, sigortanın başlama tarihi ile bitiş tarihleri, sigorta koşulları ve benzeri yer alır.

Kamuoyunda Torba Yasası/Kanunu olarak bilinen ve ilgili Kanunun 2011 yılının Şubat ayında yürürlüğe girmesiyle trafik kazalarında, kazazedelerin tüm tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üstlenmiş ve sigorta şirketlerinin bu konudaki sorumluluğu ortadan kalkmıştır.

Karayolları Motorlu Araçlar Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde trafik sigortası primleri sigorta şirketlerince serbestçe tespit edilmektedir.

Trafik Sigortası, sadece üçüncü şahıslara verilen zararları karşılamakta olup kendi aracınızın hasarını ödemez, bunun için kasko sigortası yaptırmanız gerekir.

Trafik Sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz.

Evet, etkiler. Araç işletenlerine kayıtlı oldukları illere göre Trafik Sigortası Tarife ve Talimatlarında belirtilen oranlarda il trafik hasar yoğunluğu indirimi yapılır.

Evet, etkiler. Sigorta şirketleri Trafik Sigortası Tarife ve Talimatlarında belirtilen basamak ve oranlara göre hasarsızlık indirimi veya prim artırımı uygulaması yaparlar.

Tazminat ödemesi nedeniyle yapılan prim indirimi veya prim artırımı uygulaması işleteni takip eder.

Evet, çeken aracın trafik sigortası araca bağlı çekilen römork, yarı römork veya çekilen diğer bir aracın neden olduğu zararları da kapsar. Ancak römorklar insan taşımada kullanılıyorsa, çeken araçtan ayrı ve özel şartlar içeren ek bir sorumluluk sigortası yaptırmaları gerekir.

İnsan hayatının değerini veya organlarını yitirmesi sonucu, maddi kayıplarını belirlemek mümkün olmasa da , teminat limiti belirlemek gerekir.Sigorta teminat limitinin belirlenmesinde meslek, yaş gibi bazı özellikleri dikkate alınır. Bu limit sigortalının talebine istinaden belirlenir.

Evet, poliçede belirtilen 2 ayrı teminatın 2 ayrı limitine kadar tazminat ödemesi yapılabilir; önceden ödenen tedavi giderleri ölüm tazminatından mahsup edilmez.

Evet. Tedavi giderlerinin dışında, bu şekilde bir kayıp da varsa, yine aynı teminat limiti ile sınırlı olmak kaydıyla, trafik poliçesi tarafından ödenir.

Evet. Dava masrafları ile avukatlık ücretleri, poliçe limitleri ile sınırlı olmak kaydıyla trafik poliçesi kapsamındadır. Meydana gelen hasarda sigortalının kusuru yoksa ve yine de açılan bir dava varsa, Trafik sigortası bu masrafları da kapsar.

Zarar gören, kazaya neden olan kişiyi öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl içinde talebini bildirmek zorundadır. Ancak bu süre her halükarda kaza tarihinden itibaren 10 yıl ile sınırlıdır. Bu süre bittikten sonra yapılacak talepler karşılanmaz.

Trafik Sigortasında tazminat, gerekli belgeleri sigorta şirketinin merkez veya kuruluşlarından birine iletildiği tarihten itibaren sekiz iş günü içerisinde ödenir.

Trafik poliçelerinde bir hasar alınmış ise yenileme döneminde uygulanan hasarsızlık indirimi bir alt kademeye iner.

Trafik poliçesinde hasarsızlık aktarımı süre kısıtlaması olmadan aynı kullanım tarzında ki araçlar için kullanılmaktadır. Sadece önceki poliçenin devirden dolayı iptal edilmesi şartı vardır.

Tescil tarihinden itibaren 30 güne kadar herhangi bir zamlı prim alınmaz. Geçen her 30 gün için % 5 zamlı prim uygulanır. Gecikme zammı % 50 ile sınırlıdır.

Mülkiyet değişikliğinde trafik sigortası nasıl işler ?

Hafta sonuna denk gelen poliçeler için ilk iş gününde onaylanması şartıyla gecikme sürprimi uygulanmamaktadır.

Hasarsızlık indirimi devam eder. Ancak, poliçe bitiş tarihinden itibaren her 30 gün için %5 zamlı prim alınır. Bu uygulamada alınacak en fazla zam yüzdesi %50’ dir.

Trafik poliçelerinde araç satışı olduğu zaman poliçe yeni alıcıya geçmez. Araç sahibi mevcut poliçesini iptal ettirir ve kalan gün kadar prim iadesini alır. Yeni alıcı kendi adına aracın tescil tarihine göre yeni bir poliçe tanzim ettirir.

Trafiğe ilk kez çıkan araçlara (0 km. veya yeni tescil) prim arttırımı ya da indirimi uygulanmayan basamaktan poliçe tanzim edilir.

Tescil tarihinden 30 gün sonra, her 30 gün için %5 zamlı prim alınır. Bu uygulamada alınacak en fazla zam yüzdesi %50’ dir

Kısa süreli poliçeler, aracın geçici plaka olması ve yabancı plaka olması halinde tanzim edilir.fakat internet üzerinden 1 yıldan kısa süreli online poliçe düzenlenemez.

Poliçe tanzim edilirken herhangi birinin adına poliçe tanzim edilir. Diğer şahıslara ait bilgiler poliçe üzerine açıklama olarak yazılır.

Kasko Sigortası, poliçede belirtilen ve karayolunda kullanma izni olan motorlu ve motorsuz kara taşıtının sigortalı kişinin iradesi dışında araç hareket halindeyken ya da dururken hasara uğraması, çalınması, yanması ve kaza gibi durumlarda sigorta sahibine tazminat ödenmesini sağlar.

Tesbit olunan bir miktara veya sigorta bedelinin belli bir yüzdesine kadar olan hasarların veya hasarın belli bir yüzdesini sigortacı tarafından tazmin edilmeyeceği kararlaştırılabilir. Bu şekilde belirlenen muafiyet oranları veya tutarları poliçeye yazılır.

01.04.2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartlarına göre, Sigorta şirketleri aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almaktadır. Hasar durumunda eksik/aşkın sigorta uygulanmaz. Yeni genel şartlara göre, poliçe üzerinde araç sigorta bedeli belirtilmemektedir. Rayiç değer nedir? Nasıl tespit edilir? Rayiç değer için esas alınacak referansa veya rayiç değeri belirleme yöntemine poliçede yer verilir. Bu yönde bir referans belirlenmemişse veya bu belirleme somut değilse Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğince belirlenerek ilan edilen riziko tarihi itibariyle geçerli rayiç değere ilişkin liste esas alınır.

Araç el değiştirdiğinde, kasko poliçesi el değiştirmez. Poliçe iptal edilerek işlememiş günlerin primi gün esasına göre sigortalıya iade edilir. Aracı yeni satın alan kişinin kendi adına poliçe yaptırması gerekir.

Tüm hak ve menfaatler ile borçlar, kanuni varislere devreder. Devir için veraset ilamının ibrazı gereklidir.

Mevzuata göre, araçlara ilişkin mülkiyet değişikliği noter satışı ile mümkündür. Noter satışı olmayan araç için işleten sıfatı değişmez. Her iki tarafın kendi aralarında yapmış olduğu el sözleşmesi satan kişinin sorumluluğunu kaldırmaz.

Önceki poliçede hasarsızlığa hak kazandığına ilişkin bir belgenin, önceki sigorta şirketi tarafından yeni sigortayı yapacak olan şirkete intikal ettirilmesiyle, hasarsızlık indirimi devam eder. Hasarsızlık indirim hakkının kaybolmaması için sigortaya ara verilmemesi esastır.

Aracın kendi gücüyle girip çıkacağı, ruhsatlı ve tarifeli çalışan gemi ve trenlerde taşınması esnasında oluşan hasarlar teminata dahil olup, diğer taşımalar sırasında oluşan hasarlar kapsam dışındadır.

Kamu otoritesi tarafından çekilmesi esnasında oluşan hasarlar teminata dahildir.

Sigortalı aracın fabrika çıkışı orijinalinde bulunan aksesuarlar teminata otomatik olarak dahildir. Sigortalanan aracın fabrika çıkışı orijinalinde olmayan aksesuarlar poliçede belirtilmediği sürece teminata dahil değildir. Araca sonradan monte edilen aksesuarlar (radyo-teyp, kolon, çelik jant, özel lastik, telsiz, telefon ve diğer aksesuarlar) sigorta bedeli belirtilerek ve primi ödenerek teminata dahil edilebilir.

 

Çalınan aracın bulunması için ilgili makamların yapacakları araştırmalar 30 gün içinde sonuç vermediği takdirde, ilgili makamdan aracın bulunamadığına dair yazı alınarak, sigortacı tazminatı öder. Bu ödemeyi takiben çalınan araç bulunduğu takdirde, bu durumu sigortalı yazı ile sigortacıya derhal bildirmekle yükümlüdür; sigortalı, aldığı tazminatı iade ederek aracını geri alabilir veya aracını sigortacıya devreder

 

 

Anlaşmalı servislerde eksper çağırılması, dosyanın takibi gibi işlemleri servis tarafından gerçekleştirmektedir. Bu servislerde hasarla ilgili herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Aracınız tamir edildikten sonra sadece teslim alma formunu imzalayarak aracınızı teslim alabilirsiniz. Anlaşmasız servislerde ödemenin sizin tarafınızdan yapılması gerekmektedir.

 

 

Kasko Sigortalarında sigorta şirketi değişikliklerinde hasarsızlık indirimleri Tramer kayıtlarında, yine sigorta şirketleri tarafından kontrol edilerek devam ettirilir. Ayrıca araç değişikliklerinde de hasarsızlık indirimleri devam ettirilir.

 

 

Gerek hareket halinde gerekse park halinde iken, aracın bakımı yapılırken ya da araca inilip binilirken meydana gelebilecek bir kaza neticesinde araç içindeki kişilerin ölüm, sürekli sakatlık ve tedavi masraflarını temin eder.

 

 

 

İhtiyari mali sorumluluk sigortası, motorlu aracın işletilmesi sırasında üçüncü şahıslara verilen zararın, trafik sigortası limitlerinin üstünde kalan kısmını poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılar. Trafik sigortasının limitlerini aşan kısmını teminat altına almaktadır.

 

 

 

Hasar sonucunda poliçede kayıtlı aracın tam hasarlı sayılması durumunda aynı marka,tip ve aksesuarlara sahip sıfır km. aracın teminini sağlar.

 

 

 

 

Sıfır km. birinci el hususi ve kamyonet kullanım tarzındaki araçlara 1 yıl süre ile bu teminat verilmektedir.

Araç değişikliği zeyli yapılarak poliçenin bitim tarihine kadar yeni değer teminatı verilir.

Kasko Sigortası Genel Şartlarının C.5 maddesine istinaden sözleşme süresi içinde, menfaat sahibinin değişmesi halinde sigorta sözleşmesi kendiliğinden feshedilmiş olur ve hasar talepleri karşılanmaz. Feshin hüküm ifade ettiği tarihe kadar geçen sürenin primi gün esasına göre hesap edilir ve fazlası sigorta ettirene geri verilir. Yeni araç sahibinin kendi adına poliçe düzenlemesi gerekmektedir.

Sigortalı aracın fabrika çıkışı standart donanımı içerisinde yer alan radyo-teyp ve kolonlar, poliçede orjinal olduğunun belirtilmesi şartıyla, otomatik olarak sigorta teminatına dahil edilir.

Eşler arasında araç değişikliği yapılabilir. Hasarsızlık indirimi devam eder. Ama yeni aldığı aracın kardeşine, babasına ya da bir başkasına ait olması durumda araç değişikliği yapılamayacağı gibi hasarsızlık indirimi de uygulanmaz.

Eğer poliçe tanzim aşamasında yurtdışı teminatı verildiyse geçerli, teminat verilmemişse, müşterinin isteğine bağlı olarak istediği süre zarfında zeyille ilave edilebilir.

Kasko Sigortası Genel Şartlarının A.4./2,3,4,5,8,10 maddeleri Grev,Lokavt, Terörizm, Sel Seylap, Kullanım Gelir Kaybı, Deprem ve Taşınan Yük teminatı poliçede temin edilmiş olsa bile yurtdışında geçersizdir.

Kaza ya da arıza durumunda ikametgahınızdan 0 km.’den itibaren çekici hizmeti verilmektedir.

Kullanım tarzı kamyonet, kamyon, tanker olan araçlarda, sigorta ettirilen araçta taşınan ve araç sahibine ait olan emtea , aracın uğrayacağı tam kasko hasarları sonucunda zarar görmesi halinde poliçede belirtilen değer üzerinden sigorta kapsamına alınmaktadır.

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemidir.

Zorunlu deprem sigortası (DASK), kanunen yaptırılması zorunlu bir poliçedir. DASK sigortası bulunmayan konutların sigorta kapsamındaki doğal afetler sonucu oluşan hasarlarına ilişkin ödeme yapılmaz. Tapu dairelerinde, alım-satım ve ipotek gibi resmi işlemlerin yapılması sırasında konutun DASK poliçesi olması şartı aranmaktadır.

Zorunlu deprem sigortası (DASK) sadece binayı güvence altına almaktadır.

İster kiracı olun, ister ev sahibi konut poliçesi yaptırabilirsiniz. Ev sahibi iseniz, hem eşyalarınızı hem binanızı güvence altına alırken, kiracı iseniz sadece eşya teminatı alarak eşyalarınızı yangın, su baskını, hırsızlık, deprem gibi pek çok riske karşı sigortalatabilirsiniz. Teminat detaylarını poliçenizden kontrol edebilirsiniz.

Konut poliçesinde bina bedelini saptarken yapılması gereken, binanın arsa değerini dışarıda bırakarak binanın yeniden inşaa edilmesinin güncel maliyetidir. Çünkü hasar anında ödenecek olan tutar bu bedeli aşamaz. Sigortacılığın temel prensiplerinden biri uğranılan zararın ikame edilmesi, sigortalıyı kara geçirici bir tazminat ödemesi yapılmamasıdır. Bu prensip ışığında sigortalı binada meydana gelen bir hasarla binanın tamamen yıkılması durumunda dahi, arsa değerinde bir kayıp olmayacağı için, ödenecek tazminat binanın o arsa üzerine yeniden inşaa edilmesinin maliyetidir.

Konut poliçesinde dahili su teminatı mevcut ise musluğun açık kalması sonucu konutta gerçekleşen zararlar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Dahili su teminatı ile ayrıca bina içindeki su ve depo sarnıçlarının, su borularının, kalorifer kazan, radyatör ve borularının, temiz veya pis su tesisatının patlaması, taşması, sızması, tıkanması, kırılması ve donmasının doğrudan sebep olabileceği zararlar, yağmur sularının, kar ve buzların erimesi sonucu meydana gelen suların çatı ve saçaktan sızması, su olukları veya yağmur derelerinin tıkanması veya taşması sonucunda bina içine giren suların doğrudan sebep olduğu zararlar, donma sonucu tesisatta ve tesisata bağlı cihazlarda meydana gelen zararlar ile teminat kapsamına giren zarara yol açan tesisatın onarılması maksadıyla duvarın açılması ve kapatılması için yapılan masraflar, kanalizasyon ve foseptik çukurlarından geri tepen pis suların sebep olacağı zararlar, şehir su şebekesinin arızası nedeniyle akan ve sızan suların sebep olacağı zararlar da karşılanmaktadır.

Konut poliçesinde “alternatif ikametgah masrafları ve kira kaybı” teminatının bulunması durumunda, poliçenin kapsamındaki herhangi bir hasarın gerçekleşmesi sonucu konutun oturulamaz hale gelmesi sebebiyle konutun tamir veya yeniden inşası için gerekli süre boyunca gerçekleşen ikametgah değişikliği masrafları poliçe limitleri dahilinde karşılanır.

Eğer konut poliçeniz “deprem ve yanardağ püskürmesi” teminatını içeriyorsa deprem olması durumunda meydana gelecek zararlarınız deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı limitleri dahilinde karşılanır. Binanız eğer Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında ise Zorunlu Deprem Sigortası poliçenizin bedeli üzerinde kalan kısmı için konut sigortası yaptırın, konutunuzu olası deprem hasarlarına karşı tam güvence altına alın

Poliçe ile temin edilen yangın, yıldırım, infilak riskleri ve teminatın kapsamına alınmış olan riskler sebebiyle meydana gelen bir olay sonucu sigortalı kıymetlerin maddi zarara uğraması ve bu nedenle işyeri faaliyetinin 72 saati aşan süre ile durması halinde, poliçede yazılı yıllık teminat limiti ile sınırlı olmak kaydı ile ve olay başına azami 30 günlük süre için “İş Durması” ek teminatı sigorta kapsamına alınabilmektedir. İş durması tazminatı konusu herhangi bir hasarda, yıllık iş durması teminat limitine göre hesaplanacak günlük tazminat limiti (yıllık azami teminat limiti/365 gün) işin durduğu süre ile çarpılarak ödenecek “İş Durması Tazminat Bedeli” hesaplanmaktadır.

Eksperler bağımsız kişiler olup, herhangi bir sigorta şirketine bağlı çalışmazlar. Sigorta şirketlerinden bağımsız, konusunda uzman ve bu uzmanlığını da yetkili makamlar tarafından verilen Sigorta Eksperliği Belgesi ile onaylatmış kişilerdir.

Araç ile ilgili kazalarda öncelikli kaza tutanağı tutturulması gerekiyor.

Bir işyerinde işverene bir hizmet sözleşmesi ile bağlı ve Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununa tabi çalışanların işlerini yaparken kendisine veya üçüncü şahıslara vereceği zararlar nedeniyle işverene düşen kanuni sorumluluğu teminat altına alan bir sigortadır.

Meslek hastalığı standart teminatların dışındadır, ek teminatla poliçeye dahil edilebilmektedir.

İşveren Sorumluluk sigortası isteğe bağlı bir sigortadır, zorunlu değildir.

Üçüncü Şahıs Mali Sorumluluk sigortası, sigortalının bizzat kendisinin veya yanında çalıştırdığı kişiler ile aile efradının, bir kaza sonucu üçüncü şahıslara verecekleri bedeni ve maddi zararları poliçede belirtilen limitlere kadar teminat altına almaktadır.

Üçüncü kişilerin ölmesi, yaralanması ya da sağlığının bozulması , üçüncü kişilere ait mallarda parasal zarar meydana gelmesi nedenleriyle, üçüncü kişiler tarafından ileri sürülecek zarar ve kayıp taleplerinin sonuçlarına karşı sigortalıyı korur.

Sigortalıya muhafaza,tamir satış maksadıyla bırakılan motorlu kara taşıt aracına belirtilen riziko adresinde gerek hareket gerek durma halindeyken harici ve ani tesirler sonucunda sabit veya hareketli bir cismin çarpması veya böyle bir cisme çarpma,devrilme, düşme, yuvarlanma gibi kazalardan mütevellit ziya ve hasarlar sonucu sigortalıya tereddüp edecek mali sorumluluklar.

Ticari binalarda veya konut binalarında bulunan asansörlerde taşıma kapasitesinin aşılması sebebiyle meydan gelen zarar ve ziyanlar teminat dışında kalmaktadır.

Yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve yakıcı maddeleri üreten, depolayan, nakleden veya satanların yaptırmak zorunda olduğu bir sigortadır.

Hazine Müsteşarlığı bu sigorta ile ilgili limitlerin yer aldığı bir Tarife ve Talimat yayımlamaktadır.

Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası likit petrol gazı (LPG) tüpleyen firmaların, doldurdukları veya doldurttukları ve yetkili bayileri vasıtasıyla veya doğrudan doğruya tüketiciye intikal ettirdikleri tüplerin kullanılmak üzere bulundukları yerlerde infilakı, gaz kaçırması, yangın çıkarması sonucu (kusurları olsun veya olmasın) verecekleri bedeni ve maddi zararlara karşı sorumluluklarını temin eder.

Sigortacı,sigorta ettiren tarafından istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin ,özel güvenlik hizmetine dair mevzuat çerçevesindeki görevlerini yerine getirmeleri sırasında üçüncü şahıslara verecekleri zararları , sigorta poliçesinde belirtilen tutara kadar teminat altına alır.

Nakliyat sigortalarının yaptırılması için yasal bir zorunluluk yoktur. Bununla birlikte emtia nakliyat (yük) sigortalarında bankaların sigorta güvencesi aramaları, tekne sigortalarında ise riske maruz meblağların yüksekliği ve ipotek alacaklısının sigorta teminatı arzusu, nakliyat sigortalarını finansal bir zorunluluk haline getirmiştir.

Nakliyat sigortaları uluslararası nitelikte sigortalardır. Dışalım ya da dışsatıma konu yükün sigortasında, satış sözleşmesinin taraflarından biri yabancı olacağından gerek alıcı gerekse satıcının standart ve uluslar arası kabul görmüş bir sigorta teminatı üzerinde anlaşmaya varmaları gerekmektedir. Diğer taraftan tekne sigortalarında da aynı zorunluluk teknenin çalışması sırasında muhatap olabileceği yabancı üçüncü şahıslar (gemi, liman yetkilisi vb.) açısından ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bütün dünyada genel kabul ve kullanım alanı bulmuş olan Londra Sigortacılar Enstitüsü (Institute of London Underwriters) tarafından hazırlanmış yük ve tekne kloz takımları nakliyat sigorta poliçesine özel şart olarak eklenip kullanılmaktadır.

Poliçe üzerinde yazılı teminat limiti çerçevesinde bütün dünyada geçerlidir.

Poliçeler genellikle yıllık olmakla birlikte bir yıldan kısa süreli de olabilmektedir.

Sigorta tazminatı, poliçede belirtilen menfaattarlara, yoksa kanuni hak sahiplerine ödenir.

Sağlık sigortasında sigorta yaptıracak kişinin beyanı esas alınmaktadır. Bu yüzden talepte bulunan kişinin sigorta şirketini yanıltıcı beyanda bulunmaması gerekir. Aksi takdirde ya da buna neden olacak şekildeki sessizliği sigorta şirketine sözleşmeden cayma hakkı verecektir.

Sigortalının sorumluluğu, poliçenin ilk taksidinin ödenmesinden itibaren başlar. Sigorta, poliçede başlama ve sona erme tarihleri olarak yazılan günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye saati ile öğleyin saat 12. 00 ‘de başlar ve öğleyin saat 12.00’ de sona erer.

Garanti kapsamı yalnızca üretim hatalarını karşılar, kullanıcının vereceği hasarlar ile, yangın, hırsızlık, doğal afetler v.b. hasarların tazmin edilebilmesi amacıyla elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigortası, makineler için Yangın ve Makine kırılması sigortasının yaptırılması gereklidir.

Garanti kapsamı yalnızca üretim hatalarını karşılar, kullanıcının vereceği hasarlar ile, yangın, hırsızlık, doğal afetler v.b. hasarların tazmin edilebilmesi amacıyla elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigortası, makineler için Yangın ve Makine kırılması sigortasının yaptırılması gereklidir.

Ulaşım yollarından herhangi birisini kullanarak Yurt içine ,yurt dışına veya yurt dışından ülkemize seyahat edenleri, seyahatleri esnasında karşılaşabilecekleri sağlık risklerine

Ani rahatsızlık ve hastalıklara ilişkin tıbbi tedavi teminatı

SGK’lı olan ve 60 yaşın üzerinde olmayan herkes poliçe yaptırabilir.

Poliçenin geçerlilik süresi poliçe başlangıç tarihinden itibaren 1 yıldır.

Poliçe Özel Şartlarına istinaden, poliçe kapsamında olan tedavileriniz için SGK kapsamında ve yasal olarak doktor muayenelerinde ödemekle yükümlü olduğunuz 12 TL dışında bir ödeme alınmaz.

Poliçe başlangıç tarihinden önceye dayanan hastalıklara ilişkin tedavi giderleri poliçe kapsamı dışındadır.